Ingrediensene skal bare så vidt røres sammen for hånd, og man trenger
kun to boller og en stor ballongvisp i tillegg til muffinsformene.
Røren holder
til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca.1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk
Smakstilsetninger bestemmer du selv.
Det passer for eksempel med most banan (i det våte) med hakkede mandler,
gjerne også fire-fem dråper mandelessens.
Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins), rosiner, hakket
sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc.
Jeg har her brukt blåbær som jeg hadde frosset ned.
Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte
cornmuffins.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader.
Det tørre og det våte blandes hver for seg,
deretter røres det så vidt sammen.
Røren skal ikke bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.
Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør!
Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer.
Muffinsene stekes på nederste rille i 15-20 minutter.
Håper det smaker!! :)
(Rosen er hentet fra mammas og pappas hage og heter New Dawn. Den dufter himmelsk!)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar