søndag 29. juli 2012

amerikanske blåbærmuffins


Ingrediensene skal bare så vidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp i tillegg til muffinsformene. 
Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.


Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca.1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk


Smakstilsetninger bestemmer du selv.
Det passer for eksempel med most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens.
Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins), rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc.
Jeg har her brukt blåbær som jeg hadde frosset ned.
Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader.
Det tørre og det våte blandes hver for seg,
deretter røres det så vidt sammen.
Røren skal ikke bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.
Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør!
Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer.
Muffinsene stekes på nederste rille i 15-20 minutter.


 Lykke til!
Håper det smaker!! :)

(Rosen er hentet fra mammas og pappas hage og heter New Dawn. Den dufter himmelsk!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails